miercuri, 17 septembrie 2014

Prieteni de suflet cu beneficii fizice


Întotdeauna pare o idee bună: companie plăcută și familiară, discuții inteligente, interese comune, sex de calitate, fără bătăi de cap, certuri și compromisuri. Pepenele care crește fără sâmburi și trandafirul fără spini. Modificat genetic. 



Foto: David Tan

Ca în orice joc în care dai cu zarul, ai 50/50 șanse să fi stabilit cursul spre cel mai mare ghețar din Atlantic. You have the talk, you set the rules. Înainte, sau după ce se întâmplă. Și simți că ai găsit partenerul perfect cu care să împarți costurile pentru o călătorie de una singură în jurul lumii. Te gândești că-l știi de-o viață, că l-ai obligat să mânănce după ce ideala” l-a lăsat pentru un motociclist cu tatuaj, și ți-a ținut părul când îți dădeai sufletul după colegul de la birou care deodată se descurcă mai bine fără tine. Vă știți atât de bine încât v-ați plictisit unul de altul. Nu există secrete și nu există mister. 


Începi să te trezești dimineața lângă el. Și începe să adoarmă seara lângă tine. Tot mai des. 


Discutați până în miez de noapte, numărând sticlele de vin, despre ultimul tău fost care ți-a făcut creierii pane și inima cașcaval. Și despre ultima lui fostă care a dispărut așa cum a venit, pe o coadă de mătură. Apoi te are el pe tine sau îl ai tu pe el, pentru că sunteți prieteni și totul trebuie să fie echitabil. Și pentru că e bărbat, dimineața începe la fel. Și pentru că e mai bărbat decât îl ghiceai din poveștile lacrimogene, înjurăturile glumețe și concluziile prea profunde, te trezești că începi să fugi de el prin casă prea obosită ca să te mai prindă.


Și începeți să râdeți mai des decât de obicei. Seara între perne și dimineața peste omleta arsă din grabă. Nu despre fostele lui și gafele de la prima întâlnire, nici despre bărbatul cool de la etajul 3 din scara ta, ci tu despre el și el despre tine. Fără să-ți dai seama, începi să te obișnuiești să fii înțeleasă, dorită și ascultată. Și începi să te gândești ce ați putea face la prânz. Deși sunteți prieteni, eziți puțin înainte să suni pentru că ți-e teamă că ar spune nu. Dar spune da, și spre totala ta surpriză, un prânz cu cel mai bun prieten devine atracția principală a zilei și singurul lucru la care-ți stă mintea. 


Vă întâlniți la restaurantul preferat unde vă așezați și înainte, cu o pizza și o bere după fiecare despărțire dureroasă sau împăcare cu rateu. El intră cu zâmbtul până la urechi și ție îți tresare inima. Aceeași masă, aceeași comandă, dar totuși ceva e diferit. El zâmbește ca un prost, tu mulțumești chelnerului și amândoi ciocniți. El te privește năuc și emoționat:


- Am cunoscut pe cineva, o colegă nouă la serviciu. Tocmai vroiam să te sun când m-ai sunt. E ...


Și Coca Cola cu lămâie se răcește încet în mâinile tale.




by Josephine Marcu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu