sâmbătă, 13 septembrie 2014

Bărbat în casă



A început cu bucuria de tip al nouălea cer” care a parafat prima dată din viața ta când ai reușit să duci o relație to the next level al locuitului împreună. El a întrebat, tu ai zis da, amândoi v-ați îmbrățișat naivi și neștiutori.



Sursa foto: http://www.hercampus.com 
Prima noapte nu contează niciodată. E plină de suspine și reacții chimice care nu au nimic de-a face cu realitatea. A doua zi nu se pune nici ea. Sunteți încă mahmuri de la șampania cu care ați sărbătorit și puneți pe seama ei faptul că vă călcați în picioare în bucătărie și vă împiedicați unul de altul în baie, în living, pe hol. Și în dormitor. Dar acolo nu ar fi o problemă. Cum-necum, după beția începutului, începe să apară un continuum de revelații care te surprinde prin perseverență.

Deodată, trebuie să aștepți ca să te duci la baie și capacul e mereu ridicat la toaletă. Zâmbești melancolic ca o gâsculiță, pentru că ai bărbat în casă.

Deodată, nu mai poți asculta muzică în miez de noapte și lucrul în momentele de inspirație devine o șansă norocoasă la loto. Și te ascunzi în liniște în bucătărie sperând să nu-l trezești. Aș, dacă tot nu dormi găsim noi ceva de făcut, îți șoptește somnoros din pragul ușii. Pentru că ai bărbat în casă și îi pasă de tine.

Deodată, rețetele tale vegetariene de 250 grame plus un iaurt la prânz au nevoi personale. Nevoie de carne de porc, de carne de vită și uneori de carne de pui. Plus ketchup și muștar. Și întodeauna ardei iute. Pentru că ai bărbat în casă și are nevoie de calorii.

Deodată televizorul, pe care l-ai făcut suport de flori, prinde viață sportivă și îți comunică atent la orice oră scorul la meci și pronosticul la pauză. Ți-s neuronii întinși ca gazonul de calitate și ți-ai dori puțină liniște. Pentru că ai bărbat în casă și ...

Și deodată covorul tău impecabil dă petrecere în pijamale, la care a invitat niște șosete care stau timide într-un colț și o pereche de pantaloni întinsă sexos exact lângă pat. Pentru că ai bărbat în casă, dar nu nimerește coșul decât la baschet.

Și deși ai bărbat în casă, ușa de la dormitor scârțâie în arii de Bethoveen și chiuveta picură în ritmuri de reggae. Geamul nu se mai închide bine, dar e vară și oricum dormiți cu el deschis. De trei săptămâni gătești doar tu pentru că ești o bucătăreasă minunată” și ieșitul cu fetele e proiect de doctorat macerat atent în detalii. Pentru că lui îi e dor de tine tot timpul, deși locuiți în aceeași casă și ziua ești o umbră vagă care trece prin fața televizorului fără să aducă berea.

Uneori însă stați amândoi la aceeași masă și împărțiți aceeași sticlă de vin peste o friptură la grătar pe care ai ars-o puțin. Dar pentru el e moft de stele Michelan pentru că e gătită de tine. Și vă certați în draci pe toate nimicurile impunându-vă punctul de vedere cu furculița. Pentru că e în spațiul tău și te lupți să-l păstrezi, în timp ce te lupți să-l cedezi, ca să-i faci loc. Și vă priviți în muțenii demonstrative care duc mereu la zâmbete rușinate și pacturi de neagresiune. Pe care le anulați doar noaptea, că sexul e mai bun când sunteți certați. Pentru că ai bărbat în casă și fiecare zi e o aventură.




by Josephine Marcu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu