joi, 28 august 2014

Vinovăția minusurilor


Te simți vinovată uneori. Te simți vinovată pentru că ești singură și ești fericită fără ingredientul secret al fericirii speciei noastre: masculul. Într-o lume a basmelor cu prinți și prințese, a filmelor care sfidează regula prezentând realitatea cruntă și complicată a unei relații de care totuși avem nevoie, într-o lume a științei care ne spune că suntem făcuți să fim perechi, simple sau încrucișate, directe sau indirecte, monogame sau haremice, te simți o ciudată fericită de una singură.




Te simți vinovată pentru că ești fericită deși ai bani doar atât cât să-ți ajungă. Într-o lume în care valoarea și fericirea se masoară în metri pătrați, lungimea contului în bancă fără zecimale și temenelele primite de la ușa deschisă de portar și pana la cea a biroului. Tu, o necunoscută într-o cutie de chibrituri pentru care razele soarelui sunt mai sclipitoare decât strălucirea unui diamant.

Te simți vinovată uneori că ești fericită așa cum ești, urmand un vis hilar și probabil imposibil, iubind așa cum știi și trâind cum îți spune busola din piept care nu te-a înșelat niciodată și speri că nici nu o va face, cel puțin cât o vor ține bateriile.

Și te simți fericită că ai pentru ce să te simți vinovată, pentru că se simte al naibii de bine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu