joi, 28 august 2014

Doi șlapi intră într-un bar



Doi șlapi de plajă, roz cu floricele, întră într-un bar și se opresc în dreptul ușii. Șlapul drept se uită spre o masă goală din colț, iar șlapul stâng trage cu ochiul la scaunele de lângă bar, unde se leagănă alene o pereche de pantofi proaspăt dați cu cremă. Șlapul stâng bate de două ori în pământ, șlapul drept se uită la el, se uită la masă, apoi se îndreaptă amândoi spre bar. 




O pereche de șlapi și o pereche de pantofi se leagănă alene pe două scaune înalte de bar. Ceasul ticăie neauzit undeva pe un perete. Pahare se aud ciocnind printre voci joase și frânturi de muzică. Șlapii se împleticesc între pantofi, pantofii se împleticesc între șlapi și împreună se împleticesc înspre ușă, pe stradă, pe hol și pe mocheta plină de praf dintr-o cameră întunecoasă de hotel. Doi șlapi zboară prin cameră lovindu-se de fotolii așezate anapoda. Doi pantofi se așează cuminți lângă pat.

Doi șlapi proaspăt dați cu cremă așteaptă răbdători lângă un pat, într-o cameră obscură de hotel. O mână fină, albă și rece atârnă greu pe șlapul stâng.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu