vineri, 29 august 2014

The “High calorie” man



Îl vezi uneori trecând strada în timp ce tu bei un ceai cu o prietenă, sau stând relaxat pe o terasă de fițe sau nu, scaun lângă scaun cu o viitoare câștigătoare next top model. Numai că scaunul lui e puțin tras într-o parte, pentru că nu e genul scaunelor perechi și își lasă întotdeauna o portiță deschisă.


Și te uiți lung fără să vrei, simțind că vederea îți joacă feste, pentru că astfel de exemplare nu ar trebui să existe. Mama natură iubește imperfecțiunile, dar uite că ăsta i-a scăpat printre degete. Blond, șaten sau brunet, părul i se așează impecabil. Tuns scurt impecabil, răzvrătit impecabil, prins în coadă impecabil. Și ochii serioși, melancolici sau jucăuși, indiferent ce culoare ar îmbrăca, sunt întotdeauna puțin șmecheri pentru că da, are oglindă în casă.

Și e înalt, fără să simți nevoia de a-l include într-o echipă de baschet, iar cămașa nu stă larg pe el dar nici nu pocnește strânsă pe brand. Și stă cu picioarele lungi întinse, trăgând bonom dintr-o țigară în timp ce măsoară expert formele feminine din zona. Îi vezi gândurile în ochi și simți că ți se urcă sângele în obraji, deși ești doar în trecere și la o milă distanță.

Pentru că e ca o prăjitură cu prea multă ciocolată, delicioasă și pe care știi că n-ai putea-o refuza, măcar o dată. Prăjitura pe care o comanzi când te-ai plictisit de viață, când vrei să fii surprinsă, când vrei să te alinți, să te feliciți sau să te consolezi. De poftă, nu de foame. 

Prăjitura care te face să te lingi pe buze încântată chiar înainte să te gândești să o comanzi. Și o lași apoi să se topească puțin în farfurie gândindu-te la viața ta perfect aranjată cu calculator de calorii și ore la sală, nehotărâtă dacă se cuvine să înfingi sau nu furculița în ea. Dar trăiești o singură viață și o singură prăjitură nu e capătul lumii. E excepția ta care confirmă regula și e clipa pe care toată lumea spune că trebuie să o trăiești dar nimeni nu se încumetă. 

Așa că guști gustul dulce amărui al bombei tale cu energie și uiți pentru o clipă de tot. Pentru că mâine va fi mâine, și soarele va răsări iar calm peste viața ta cuminte și la locul ei, și vei reveni la dieta ta fără carbohidrați și grăsimi animale. Dar astăzi ești o high calorie” woman și ți-ai dori un „high calorie” men.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu