luni, 1 decembrie 2014

Să nu știe nimeni


Pentru că-mi place să știm doar noi, îți spune șoptit vorbindu-ți în secret despre secretul vostru, care-i mai mult secretul lui și ghimpele tău în inimă.



Pentru că dacă știu și ai tăi și ai mei, toate problemele noastre devin problemele lor, și nu mai suntem doar noi doi în relație.
Pentru că vreau să știu ce gândești tu, nu ce-ți zic alții.
Pentru că vreau să mă dezbați cu mine, nu cu fetele, dimineața la cafea ...
Să ne rezolvăm singuri crizele și nebuniile, nu în grup, și ...
Să nu știe nimeni.


De ce? Dacă încă te mai întrebi ...

Pentru că ești candidată ajunsă în lista scurtă de femei pansament care acoperă o rană, fără drept de acces direct la suflet. Doar la piele, carne și câteva vene tremurânde.
Pentru că ești o virgulă într-o propoziție fără punct, cel mult cu pretenții de semn de întrebare.
Pentru că nu-i bun pentru tine și ai tăi știu asta.
Pentru că nu te vrea decât atunci când trăiește clipa și cel mai mult între așternuturi și ai lui s-ar putea scăpa la o glumă. Din priviri, sau din simpatie.
Pentru că nu te crede destul de bună pentru el sau știe că ești prea bună, și oricum ai da-o, îi e rușine lângă tine.
Pentru că un secret nu vine niciodată singur și cu vești bune, și dacă te roagă să taci, se roagă de fapt să nu auzi. Ceva despre el, ceva despre tine, despre voi sau despre el și ...
Pentru că în loc de realitate preferă iluzia. Creată atent în jurul vostru și cu migală în jurul tău, cu firmituri uscate de adevăr de care nu poate scăpa de tot pentru că i se mai agață uneori de haine și îi mai scapă câteodată, printre detalii inexacte și vorbe spuse la un pahar.
Pentru că fericirea o strigi mereu în gura mare, chiar și atunci când o prezinți politicos, și vina o ții dosită în spatele ușii. Pentru că e slab, și ce nu știi tu plus ce nu știu alții, îl face mai puternic. Și pentru că fără să vrei, te-a convins să trăiești în lumea lui, în care el ține busola și magnetul și ți-a îndeplinit fără să știi visul de prințesă închisă-n turn de fildeș. Pentru că te-ar vrea, dar nu te-ar ține și secretul pe care-l știi tu, nu e secretul pe care-l știe el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu