luni, 10 noiembrie 2014

Honey sau Chintesență feminină-n cartier


Honey e o cățelușă albă cu pretenții de nea tăiată scurt, care-și ascunde zilnic petele crem de pe coadă, în scuze de umbre căzute strâmb din copaci. Se trage din rasă regească de Chihuahua cu ADN îndoit cu maidanez mândru de București, pe care-l ascunde tacticos în mersul țanțoș de divă neînțeleasă de plebe.

 Foto: Bby
 

Adolescentă cu tupeu de un an abia împlinit, Honey are în viața personală o regulă simplă: Dacă nu poți să mă prinzi, nu ești interesant”. Și-a așezat la rând, cu nasul în coada ei stufoasă de veveriță, toți maidanezii, purii și semi-zeii cartierului care au intrat în cantonament din a doua zi de Paști. Dar Honey aleargă repede ca vântul și-n zig-zag ca lunetiștii, și-i lasă pe toți cu buza umflată și limba scoasă fără drept de apel.


Mai ales pe Ricky. Șoricar, pur-sânge săracul, cu picioarele de-o șchioapă în care se împiedică uneori din cauza vitezei și urechi de elefant lăsat liber de la grădina zoologică. Mă așteaptă în fiecare zi când vin acasă, în fața scării. Își înfoaie pieptul ascuțit ca un curcan și-și îndreaptă mascul feroce urechile nesfârșite ca să mai câștige înălțime și greutate:


- O iubesc, doamnă, pe bune c-o iubesc. Am stăpân cu casă și mașină și depozit de oase la bancă cu dobândă.


Facem zilnic trei ture de formă prin parc pentru că Honey simte că-și irosește viața. Născută pentru protipendadă, cu ochi de Monalisa și năsuc umed de domniță nescoasă în lume, Honey n-ar mai vrea să doarmă. Sau să doarmă, dar să-l viseze. 


Am schimbat parcul, am schimbat traseul, și-ntr-o zi de iarnă cu ieșire de urgență tot la blocul din colț, lângă gașca veche, dar un pic mai încolo, un flocos Brad Pitt cu ochi ascunși în breton de bad boy, o încolțește într-un gard. O aleargă în zig-zag ca vântul printre blocuri, și rapid ca lunetiștii o mai prinde o dată între o tufă înghețată cu scaieți și o bordură de scară cu intrare înaltă. Sub priviri resemnate de masculi castrați pachet, Honey îl măsoară cu stele-n ochi și zâmbet de Ia uite, dragă!” și-l mai ia în test drive o tură. 


Bad boy aleargă de-i merg fulgii și-i zboară lin blana lungă și lucioasă, ca-n instantanee cu Lassie pe câmpii aurii, în fragmente alese de Frank Sinatra. Honey zboară și ea cu gândul, la second date și second level și zgarda roșie din piele pe care ar fi trebuit să o poarte astăzi. Până când, cu botul pe labe și cu limba tot acolo, se așeză tacticos ca o regină, picior peste picior, așteptând flăcăul să scoat-un pix pentru număr de telefon sau adresă fixă. 


Flocosul și-azvârle bretonul din mers și o privește în ochi analizând oferta și evaluând puicuța. Mai face un pas, mai face doi și-apoi întoarce în slow motion de adio, fundul sferic fără coadă, cu fesele dolofane dispărând sfidător în amurg:


- Sorry Honey, dacă nu ți se-ncurcă în perie când te piaptănă, nu ai farmec.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu