marți, 30 septembrie 2014

Say what you want



Dilema orei de dimineata cu mic dejun de balerina in fata, peste program de VIP cu fiecare minut numarat si bifat in paranteze patrate. Fumul de la tigara e la fel de gros ca ceata din mintea ta. Pentru ca filmele siropoase ale adolescentei in care el insista, ca ea rezista, si el o ia pe sus, pentru ca ea e recalcitranta si neincrezatoare, pe pat de alte suferinte trase in aroma de trecut … sunt basme. 


Love stories cu declaratii cantate sub balcon, sub clar de luna sau ploi torentiale, mesaje in coada de avion pe cer de vara si scrisori arhaice pe coala de hartie cu stilou … you wish.

Norocul tau la pescuit de viitor probabil sau imposibil. Te-ai ales cu pestele care nu vorbeste. Pe bune. Te simti in fiecare zi de parca ti s-a stricat centrala. Fiecare dus te trece alternativ si repetat, de la cald la rece, ca sa-ti ramana pielea ferma si sanii tineri si voiosi. Numai ca apa iti curge pe creier si te curenteaza lent in siruri acido-ironice de “da”-uri si “nu”-uri, cu “poate”, “probabil” si “cine stie” tropaind cu picioarele in inima ta ca la corida.

Amicitie profesionala cu iz de tenta sexuala in straturi de problema filozofica cu intrebari fara raspuns. Cat ajutor e mai mult decat ajutor si cat sprijin inseamna ca ar vrea sa cada? Cat de incet e prea incet cand incepe distanta sa se insereze intrebator intre voi? Cat spatiu parcurge soarele intr-o atingere si un inceput de imbratisare? Citeste misterele nesfarsite ale vietii pe fruntea ta sau incearca sa le citeasca pe ale tale in ochi? Ti-a ramas ceva intre dinti si se gandeste profund cum sa-ti spuna sau exerseaza citirea pe buze in asteptarea unei soapte anume?

Cu rabdarea treci marea. Sau imbatranesti. A doua e testata. “Daca un barbat te vrea, he lets you know.” Cine spune asta nu stie din ce se trage sau a uitat cum e. Te trezesti visand la vremurile in care un gentleman era obligat sa-si declare intentiile in scris si te gandesti sa propui proiect de lege la guvern. Daca-I momesti cu o taxa pe cuvant s-ar putea sa nu-si dea seama ca-si tradeaza propria specie. Parca barbatii erau candva simpli si practici …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu