duminică, 7 septembrie 2014

Nimic simplu nu ar putea face față unei ființe complicate ca tine



Bărbații sunt simpli, auzi peste tot în jurul tău. Niște sâni amețitori la nivelul ochilor și o masă fenomenală în farfurie, păstrată caldă, și e al tău forever. Îți spune mama, îți spune bunica, cea mai bună prietenă a ta, fosta lui, fostul tău, actualul tău și toate emisiunile de specialitate.



Sursa foto: http://romanticlovepictures.com
Simpli, my ass. Dacă ai să-ți iei o după amiază pentru tine, lângă o cafea tare și o țigară de care ai nevoie, chiar dacă nu fumezi, ca în preajma fiecărei descoperiri de soi, vei începe să-ți pui întrebări existențiale.

Ai să-ți aduci aminte de perioada în care primul îți era prieten și vorbea despre tot și toate cu tine. Asta înainte să-ți fi cunoscut sânii și prăjitura de casă. Și ai să realizezi vag că întrebările tale erau și ale lui, doar că tu vorbeai în y și el în x. Vorbea pe atunci de alta și se zbătea în chinurile Evei “Nu-i ofer destul? Are pe altcineva. Nu mai are chef. Am și eu nevoie de timpul meu."
 
Și ai să te regăsești apoi într-o demult uitată zi de vară, în grădina casei unde al doilea discuta aprins cu băieții la o bere și o țigară de foi. Despre meciuri, despre mașini, despre politică? Aș, inevitabil, discuțiile ajung mereu la soție și copii, “a mea îndrăznește, a mea nu, eu aduc mai mulți bani în casă, la mine aduce ea, dar eu stau cu copiii”. Și te întorci apoi pe terasă unde perechile lor feminine discută strategii de negociere pentru retrezirea interesului masculin, sau după caz, pentru potolirea focului nocturn. 

Ai să-ți aduci apoi aminte de discuțiile sub lumina lunii, și certurile aprige din bucătărie, despre tine, despre el, despre voi. Întrebările profunde camuflate sub glume istețe și privirile nesigure de care ai parte atunci când taci cu încăpățânare. Cele două cuvinte și-o privire cu care-l faci să-și piardă nopțile în coșmaruri reci și îmbrățișarea caldă, fără vorbe, prin care-ți spune că nu pleacă nicăieri, tocmai când ai avut parte de cea mai proastă zi din viața ta.

Îți aprinzi țigara și te gândești la ce se spune, la ce știi și la ce ai lângă tine. Te uiți la cafeaua ta, la lichidul simplu maroniu care ascunde kilometri de povești și straturi infinite desăvârșite sub lumina soarelui. Și-ți dai seama că nimic simplu nu ar putea face față unei ființe atât de complicate ca tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu